Terälän talli

Terälän talli sijaitsee Terälän lähiön urheilukeskuksen kupeessa. Tallirakennus on alun perin toiminut 70-luvulla rakennetun urheiluhallin konevarastona. Nykyään tallista löytyy kahdeksan karsinaa, pieni satulahuone eli "lämpiö" ja rehujen säilytystilat. Tallin asiakkaat saavat käyttää urheiluhallin pukeutumis- ja suihkutiloja vapaasti.

x x

Tallin ympäristö ja historia

Terälän talli perustettiin ratsastuskouluksi vuonna 1989. Ratsastuskoulu palveli hyvin Terälän alueen asukkaita täydentäen lähiön urheilupalveluita mukavasti. Kaupunki tuki ratsastuskoulun toimintaa, mutta laman aikana tuki lopetettiin. Tallialue oli 90-luvun ajan pääasiassa tyhjillään, eikä vastustajia löytynyt, kun tontin viereen rakennettiin muuntamolaitos alueen voimalinjalaajennuksen myötä. Pienistä kosmeettisista haitoista huolimatta talli päätyi Rental Ringin omistukseen vuonna 2002. Läheiseltä teollisuusalueelta vapautunut tehdashalli vauhditti toimintaa; näin saatin tallille myös maneesi.

Ympäristön maastoratsastusmahdollisuudet keskittyvät Terälän niemen ulkoilualueelle. Pururadoilla ratsastaminen (ja talvella hiihtoladuilla) on kielletty, mutta muilla poluilla saa samoilla vapaasti. Myös Terälahden peltoja reunustavilla poluilla on mukava laukkailla.

Katso alueen karttaaHenkilökunta

Raija Koski

raija

Raija on Terälän ratsastuskoulun alkuperäinen perustaja. Intoa puhkuen hän pyöritti tallitoimintaa 90-luvun alussa. Ratsastuskolun lopetus kuitenkin teki Raijasta välinpitämättömän ja kyynisen ketjupolttajan. Rental Ringin ostettua tallin Raija jäi RR:n alaisuuteen töihin pyörittämään Terälän tallin paperi- sekä käytännön asioita. Tätä nykyä Raijaa näkee tallilla harvoin. Nainen ilmestyy tallille vain pitämään valmennuksia ja tunteja. Itse hän ei enää hevosen selkään kiipeä.

Kimmo Mehula

raija

Kimmo tuli joitakin vuosia sitten suorittamaan siviilipalvelusta kaupungin urheilukeskukseen. Kun palvelusaika oli ohi, jäi hän vielä kesätöihin samoihin hommiin. Samana kesänä avattiin talli taas hevosille ja Kimmo siirtyi luontevasti Terälän tallin tallimestariksi. Kimmon hevoskokemukset ovat enemmän ravipuolelta; onhan jäbällä massaakin sen verran, ettei hevosen selkään ole asiaa. Rauhallisesta ja huumorintajuisesta miehestä pitävät myös tallin asiakkaat.